20 خاصیت هل برای بدن

20 خاصیت هل برای بدن این گیاه دارویی یکی از قدیمی ترین ادویه‌ های جهان است که بیش از چهار هزار سال کشت می‌شود. منشأ و خاستگاه هل (Cardamom) را کشورهای هندوستان، اندونزی، نپال و جنوب شرق آسیا می‌دانند و امروزه در سراسر جهان پراکنده ‌شده است.

20 خاصیت هل برای بدن

هل چیست؟

این گیاه دارویی یکی از قدیمی ترین ادویه‌ های جهان است که بیش از چهار هزار سال کشت می‌شود. منشأ و خاستگاه هل (Cardamom) را کشورهای هندوستان، اندونزی، نپال و جنوب شرق آسیا می‌دانند و امروزه در سراسر جهان پراکنده ‌شده است.

در طب سنتی هند و چین استفاده از خواص هل سبز در درمان بسیاری از بیماری ‌ها از دیرباز مورد استفاده و توجه قرارگرفته است. هل به‌صورت دانه ‌های سبز و سیاه در طبیعت وجود دارد. اما هل سبز از اهمیت و جایگاه ویژه ای برخوردار است.

معرفی انواع هل:

هل سبز بعد از زعفران (پادشاه ادویه ‌ها) یکی از ادویه ‌های مهم و معطر و جزء گیاهان دارویی و خوراکی است که در انواع غذاها و نوشیدنی ها به‌عنوان طعم دهنده استفاده می‌شود. حدود 3% از حجم تجارت جهانی ادویه را هل شکل می‌دهد.

هل از خانواده زنجبیلیان و به‌عنوان ملکه ادویه جات معروف است. هل برای مصارف آشپزی و خوراکی هم بسیار مورد توجه است. استفاده از این ادویه در غذاهای هندی، عربی و به ‌صورت کلی در آشپزی خاورمیانه زیاد دیده می‌شود.

  1. هل سبز

درخت هل سبز دارای میوه های کپسولی شکل بوده که داخل آن دانه های سیاه رنگ هل قرار گرفته است و یکی از بهترین انواع هل موجود در بازار هست.

  1. هل سیاه

گیاه هل سیاه بیشتر در مناطق جنگلی هیمالیا رشد می‌کند. میوه هل سیاه شبیه بادام هست که پس از خشک شدن، سیاه رنگ می‌شود.

هل باد یا هل سیاه یک ادویه با خاصیت دارویی است که دارای عطر و بوی تند مانند مرکبات و اکالیپتوس دارد. همان‌طور که از اسم آن مشخص است، خاصیت آن بیشتر برای از بین بردن نفخ هست.

  1. هل سفید

این گیاه دارای ساقه‌های هوایی بهم پیچیده بوده و ارتفاع آن به حدود 3 متر می‌رسد.

هل سفید گیاهی هست علفی و چندساله که دارای ساقه‌های زیرزمینی منشعب، ضخیم و طویل است.

ازنظر طب سنتی طبیعت هل سفید، خیلی گرم و خیلی خشک است. هل سفید با عطر خوشی که دارد باعث دلپذیری خوراکی می‌شود و عموما هل سفید در صنایع شیرینی پزی و بستنی سازی مورد استفاده قرار می‌گیرد.

خاصیت های هل برای بدن

  1. بهبود عملکرد دستگاه گوارش

هل سبز از اختلالات گوارشی مثل نفخ شکم، ناراحتی معده پیشگیری نموده و از قدیم در طب سنتی چین و یونان برای تقویت جهاز هاضمه تجویز گردیده است.

با تنظیم سوخت وساز، روند هضم مواد غذایی را تسهیل می‌نماید و از بیماری‌های مرتبط با دستگاه گوارش نظیر رفلاکس معده، اسهال، سوزش معده و… پیشگیری می نماید.

  1. تقویت قلب و عروق

هل به دلیل داشتن خاصیت آنتی‌اکسیدان، باعث کاهش کلسترول خون گردیده و از بروز بسیاری از بیماری‌ها، نارسائی‌های قلبی و عروقی ممانعت می‌کند.

  1. آرامش عصاب و روان

در طب سنتی از روغن هل و دمنوش آن برای درمان بیماران افسرده استفاده می‌نمایند.

همچنین این ادویه می‌تواند بهبود خواب و کاهش خستگی و اضطراب را در طول روز نیز به دنبال داشته باشد.

  1. سلامت پوست

هل خاصیت ضدالتهاب دارد و برای کاهش التهابات پوست مؤثر هست.

از هل سبز به اشکال مختلف (عصاره، روغن، پودر) در تهیه ماسک‌های پوست جهت زیبایی و رفع لکه‌ها و عوارض پوست استفاده می‌شود.

  1. ضد سرطان

طبق مطالعات محققین، مصرف هل و ترکیبات موثر موجود در آن خاصیت ضد سرطانی داشته و تومورها را از بین برده و از رشد سلول‌ های سرطانی، خصوصا سرطان روده  و معده ممانعت می‌کند.

  1. تقویت قوای جنسی

هل تحریک‌کننده و تقویت‌کننده میل جنسی است. پودر هل دارای ترکیبات سرشار سینئول است که منجر به افزایش ترشح محرک‌های عصبی، درمان انزال زودرس و درمان ناتوانی جنسی می‌گردد.

  1. بهبود جریان گردش خون

در طب سنتی از هل به‌عنوان رایحه‌درمانی و درمان بیماری آسم و برونشیت و بهبود جریان خون استفاده می‌کنند.

هل باوجود ویتامین C که یک آنتی‌اکسیدان هست، باعث تسهیل جریان گردش خون در بدن می‌گردد.

  1. درمان دیابت

هل به دلیل داشتن منگنز، یکی از عناصر مهم معدنی هست که خطر ابتلا به دیابت را کاهش می‌دهد.

  1. ذرمان سکسکه

با استفاده از دمنوش هل، سکسکه را خصوصا در کودکان که موجب آزار و اذیت است درمان نمایید.

  1. درمان گلودرد

ترکیب هل، دارچین و فلفل سیاه را در آب جوش ریخته و بگذارید دم بکشد، سپس با عسل شیرین کنید. هرروز صبح ناشتا یک فنجان میل کنید، این دمنوش باعث درمان گلودرد می‌شود

  1. درمان آسم

هل با خون رسانی به ریه ها و اندام های بدن و درنتیجه اکسیژن رسانی را سرعت می‌بخشد، جریان گردش خون را تسهیل می‌کند و در تنگی نفس، رفع خس‌خس سینه و رفع اختلالات ریوی شفابخش است.

  1. سلامت دهان و دندان

در طب سنتی هند و چین قرن ها در جهت درمان بیماری های دهان و دندان استفاده گردیده و موجب سلامت دهان و دندان می‌گردد

هل سبز خاصیت ضد میکروبی دارد با عفونت‌ها مبارزه می‌کند و از پوسیدگی دندان جلوگیری می‌نماید. هل یک گیاه معطر و خوشبو است و باعث خوش‌ بو شدن دهان و رفع بوی بد دهان می‌شود.

  1. ضد اسپاسم و ضد التهاب

هل دارای خاصیت ضدالتهاب است و باعث درمان اسپاسم می‌گردد.

گرفتگی و انقباض عضلات که در بزرگ سالان موجب درد ناگهانی می‌گردد با مصرف هل رفع می‌گردد.

  1. کاهش فشار خون

به علت ترکیبات مؤثر موجود در آن موجب تنظیم و کاهش فشارخون می‌گردد.

  1. خون سازی

هل شامل انواع مواد معدنی منجمله آهن و مس و انواع ویتامین ها مانند ویتامین C هست و می‌توانید پودر هل، شکر و زردچوبه را در شیر گرم مخلوط کرده و هر روز یک لیوان میل کنید تا کم‌خونی درمان گردد.

  1. اشتها آور

  2. ادرار آور

مصرف هل باعث رفع اختلالات ادراری می‌گردد.

  1. سلامت مو

خاصیت ضد باکتریایی هل باعث می‌شود که با عفونت‌های پوستی مبارزه کند، امراض پوستی را از بین برده، باعث تقویت و استحکام مو گردد.

  1. مفید برای کلیه ها

هل مواد غیرضروری انباشته شده در کلیه‌ها را از بین می‌برد.

  1. تقویت سیستم ایمنی بدن

یکی از این خواص مهم هل، تقویت سیستم ایمنی بدن است.

در گیاه هل ترکیباتی مانند آلفا پینن (pinene-α) و ترپنوئی های کاریوفیلینی وجود دارند که به‌عنوان ضد میکروب های طبیعی عمل می‌کنند.

هل حاوی آنتی‌اکسیدان‌های طبیعی است که به حفظ سلامتی سلول های بدن کمک می‌کند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

عضویت در خبرنامه
سبد خرید